در پوشش های بتنی محل قرارگیری درزها بسیار حائز اهمیت می باشد و طراحی محل درزها با پیش بینی محل ترک خوردگی می باشد. در مواردی که بتن ریزی در حجمی زیاد و یا سطحی زیاد انجام می گیرد، درزها قابل کاربرد می باشند. یکی از انواع درزهایی که مورد توجه است، درزهای انبساطی می باشند.
درزهای انبساطی به درزهایی گفته می شوند که به جهت جلوگیری از خرابی های ناشی از انبساط و انقباض و بر اثر تغییرات درجه حرارت درون و بیرون ساختمان و یا جلوگیری از انتقال بار ساختمان مجاور قدیمی با ساختمان در حال ساخت ایجاد می گردد. به طور کلی درزهای انبساطی باید نزدیک محل هایی که دارای تغییرات ناگهانی در شکل سازه اند قرار داد شوند.
ماستیک ها در پروژه های ساختمانی عمدتا به صورت چسب همراه با لایه ی نازکی از ملات، قبل از چسباندن کاشی به سطح دیوار و یا کف و یا به عنوان درزگیر برای ترمیم سطوح به کار می روند. ماستیک ها دارای مزایایی نظیر چسبندگی عالی، پر کردن درزها و سازگاری بسیاری با سطوح هستند.
از ماستیک ها بر روی سطوح چوبی، آلومینیومی و شیشه ای نیز می توان استفاده کرد. یکی از ویژگی های مثبت ماستیک ها به عنوان درزگیر آن است که علیرغم آن که ظاهری نرم و شکل پذیر دارند، دارای بافتی منسجم هستند. ماستیک ها از جمله محصولات آب بندی هستند که دارای انواع مختلفی از جمله ماستیک پلی یورتان، ماستیک های قیری گرم اجرا و ماستیک های قیری سرد اجرا هستند.
ماستیک ها یا درزبندها بر دوپایه ماستیک پلی اورتان یا قیری مورد استفاده قرار می گیرند . مهمترین عامل در انتخاب نوع ماستیک، میزان انعطاف پذیری وقابلیت اتصال و انعطاف به دو طرف درز در بتن می باشد.