گروت اپوکسی محصولی سه جزیی و خاکستری رنگ بر پایه رزین اپوکسی و بدون حلال می باشند. این محصول دارای سه جزء رزین اپوکسی، سخت کننده های مایع و جزء پودری که شامل انواع سنگدانه ها و پرکننده های معدنی می باشد، است. با توجه به اینکه گروت های اپوکسی مقاومت فشاری بسیار زیادی کسب می نمایند، به جهت نصب ماشین آلات، پرکردن فضاهای خالی زیر بیس پلیت ها و اطراف بولت ها و عملیات هایی که نیاز به تحمل تنش های کششی، خمشی و یا تحمل بارهای استاتیکی و دینامیکی زیاد دارند، مناسب است.
مقدار مصرف این ماده با توجه به حجم مقطع و در نظر گرفتن وزن مخصوص ماده مشخص می گردد. باید توجه داشت که واکنش سخت شدگی گروت اپوکسی به علت وجود هاردنرها، واکنشی گرمازا بوده و پس از اضافه شدن به مخلوط سریعا شروع به گرمازایی و سخت شدن می نماید. ازین رو، به جهت آنکه این ماده بتواند کارایی لازم را داشته و نیز در اثر گرمای زیاد قابلیت های خود را از دست ندهد، بهتر است همیشه عملیات اختلاط بتن برای میزان اجرایی مورد نیاز (یعنی میزانی از محصول که بلافاصله پس از اختلاط مصرف گردد) صورت گیرد.
مزایای استفاده از گروت اپوکسی:
از جمله مزایای گروت های اپوکسی می توان به قدرت چسبندگی بسیار زیاد به بتن و آرماتورها، کسب مقاومت اولیه و نهایی بالا، پایداری عالی در برابر بارهای ثابت و متحرک ماشین آلات، خاصیت روانی بالا و قابلیت خودتراز شوندگی، مقاومت عالی شیمیایی در برابر اکثر مواد شیمیایی خورنده و سهولت و سرعت اجرا اشاره نمود.
کاربردهای استفاده از گروت اپوکسی:
- پر کردن فضاهای خالی زیر بیس پلیت ها و شاسی ها
- پر کردن فضاهای خالی اطراف بولت ها
- پرکردن صفحات زیر ماشین آلات سنگین
- گروت ریزی زیر ریلهای تحت بار زیاد و دینامیکی
- کاشت آرماتور، انکربولت و میله های فلزی
- پر کردن صفحات زیر ماشین آلات سنگین
روش اجرا:
نخستین مرحله در اجرای گروت های اپوکسی، آماده سازی سطوح است. کلیه سطوح و مقاطع مورد نظر جهت تزريق گروت ، بايد تمیز، خشک و عاري از هر گونه آلایشی از قبیل چربي، گرد و غبار، زنگ زدگي، مواد عمل آوری وذرات سست و ناپايدار باشد. در صورتی که سطح مورد نظر، دارای ذرات سست و ناپایدار باشد، باید با کمک روش های مکانیکی از بین برده شود. پس از آماده سازی سطح، اختلاط مناسب محصول باید صورت گیرد. بدین منظور ابتدا جزء رزین را در داخل ظرف ریخته و با استفاده از همزن های برقی باید همزده شود. سپس جزء پودری و یا همان فیلر را به آن اضافه کرده و تا اختلاط کامل باید همزده گردد تا ملات روان و یکنواختی به دست آید. نهایتا جزء سخت کننده (هاردنر) را اضافه کرده و هم می زنیم تا از اختلاط کامل ظرف اطمینان حاصل نماییم. بلافاصله پس از اختلاط، باید اقدام به ریختن در محل نمایید. . با توجه به عمق مد نظر ، ارتفاع ریختن را تنظیم می گردد . قبل از گروت ریزی ، باید اطمینان حاصل گردد که محل گروت ریزی راهی برای خروج هوای ایجاد شده دارد . گروت را به صورت پیوسته و فقط از یک طرف ریخته می شود. قبل از باز کردن قالب ها باید مطمئن شد که گیرش گروت کامل شده باشد و استحکام لازم را داشته باشد . چنان چه ضخامت گروت ریزی بیش از 8 سانتی متر باشد باید عملیات گروت ریزی در دو مرحله انجام گیرد و لایه دوم به فاصله حدود 8 ساعت بعد از اتمام مرحله اول ریخته شود. باید توجه داشت تا قبل از کسب گيرش اوليه ، از جابجایی قطعات فلزی موجود در گروت ، اجتناب گردد. بـــعــــد از اتـــمــــام عمـيـــات اجــــرا ، تمامي ابزار آلات و تجهيزات بايد توسط حلال مناسب اپوکسی، به سرعت شسته شود. در صورت وجود ملات سخت شده ، آن را با وسایل مکانیکی تراشیده و تمیز نمائید.